onsdag 30 januari 2013

Vilda västern i Sörmland

Så har vintern tagit en paus igen - två dagar med plusgrader och snön nästan borta. Det är snabba turer i väderleken i år, när vi förra veckan hade nästan 20 minusgrader.
Igår åkte vi till östra köpcentret för veckoinköp och passade då på att ta en promenad i gränstrakterna till landsbygden. Idag har vi hållit oss inomhus eftersom fukt och blåst ute inte har uppmuntrat till att gå ut..

Gick ut gjorde däremot 69 st nötkreatur några dagar före jul från en gård, granne med förre statsministern Göran Persson, i Södermanland. De gick emellertid inte av sig själv utan fick hjälp av några kriminella individer. Det intressanta i sammanhanget är att Leif G W Persson, som bor näst intill granne med den drabbade gården, tagit upp ärendet i TV-serien Veckans brott. Sin vana trogen missar han inte tillfället att totalt döma ut polisens insatser i sammanhanget.
Det är inte svårt att hålla med LGWP om att mycket mera kunde gjorts direkt efter anmälan och han tänker inte släppa taget om frågan hur man kan klara lastning och transport av ett stort antal stora djur utan att någon upptäckt saken.
Jag har från min ungdomstid i det skånska jordbruket egen erfarenhet av hantering av nötkreatur, och den säger solklart att dessa varelser mestadels har en egen vilja som de inte är rädda för att visa. Med detta i minne ligger det nära till hands att misstänka att någon insider varit delaktig i proceduren. Eftersom polisen redan börjat fundera på att lägga ned utredningen om inget 'handfast tips' kommer snart, så hoppas man ju på att LGWP inte släpper taget. För att travestera den gamle Refaat El-Sayed så "ligger nog en gravad hund här begraven".

Inga kommentarer: