fredag 18 januari 2013

Fiske i grumligt vatten

Nu ser det ut som att vintern ska sätta igång på allvar. Snöfall har gällt fram till igår och nu tar kylan vid. Ner mot 20 minusgrader är utlovat och bilden stämmer väl med vad som kan kallas normalläge för andra halvan av januari. Trots allt tog vi en promenad i närområdet igår och fick vår dagliga dos av motion och frisk luft.
Idag åkte vi till västra köpområdet för lite shoping och passade samtidigt på att pröva en för oss ny lunchservering, Mickes Husman, som i all sin enkelhet serverade riktigt god mat och hade en bra salladsbuffé.

Från mediabruset sipprade det idag ut att Folksam, som anklagats för otillbörlig användning av sekretessbelagd information, med generösa löneerbjudanden har rekryterat poliser till sin särskilda utredningsavdelning, Dessa kan där genom sitt tidigare nätverk hämta in information om försäkringsbolagets kunder. Detta motiverar man med behovet av att kunna 'sätta dit' försäkringsfuskare. Den stora andelen f d poliser i utredningsarbetet sägs ha skapat en särskild atmosfär kring den hemliga insamlingen av känslig information. Denna information styr sedan försäkringsagenternas relation till Folksams kunder.
Utredningschefen förnekar naturligtvis att det skulle förkomma något annat än rent officiella kontakter med polisen. Om detta kan ju tro vad man vill, men för egen del hyser jag en generell misstänksamhet mot försäkringsbolag - ingen nämnd och ingen glömd. Den vanliga bilden man får är ju att de till varje pris vill undvika att betala ut några ersättningar från sina försäkringar, vilket lätt borde kunna inkludera även osund omvärldsbevakning. Bäst är det om man kan klara sig utan att alls behöva ha något att skaffa med dessa institutioner!

Inga kommentarer: