tisdag 8 januari 2013

Dags för nya tag!

Vinterdiset har fortsatt, men idag på eftermiddagen bestämde sig solskenet för att göra ett kort besök. Det utnyttjade vi till en promenad vid Mälarstranden och i stadens centrala delar. Vi kunde där med viss förvåning konstatera hur snabbt det gått att få upp två niovåningshus på Landstingets gamla tomt i Stallhagen och fortsättning följer. Man kan misstänka att i dessa lägenheter kommer man inte att bo billigt. Frågan är också när marknaden är mättad för dyra lägenheter i den här staden.
Igår började vi dagen med en tur till östra köpcentret för veckoinköp och tog sedan en långpromenad i de norra stadsdelarna. En del av dagen gick också till att ta i drift och kalibrera min nya väderstation och nu kan vi få en mera saklig bild av hur vädret verkligen är istället för det vanliga: 'varför ska det alltid regna' eller 'den här månaden har varit den kallaste i mannaminne'. Det ska bli intressant att ha ett eget litet SMHI.

Några som också får lita till sitt egna i fortsättningen är de ishockeyklubbar i Allsvenska som varit förstärkta med NHL-stjärnor under konflikten over there. Flera, och inte minst vårt eget VIK Hockey, har briljerat med flera lysande resultat, men nu stundar sanningens minut. NHL-konflikten är löst och alla stjärnorna har rest iväg för att sätta igång sin tre månader försenade seriestart. Det är ingen vågad gissning att en del omställningar i Allsvenskans tabell är att vänta. Visserligen påstår alla att deras lag klarar spelartappet, men det vore bra konstigt om det inte märktes att dessa toppspelare plötsligt försvinner.
När man ändå är inne i sportavdelningen kan det nämnas att årets Tour-de-Skie avslutades utan en enda pallplats för svenskarna. Det hjälpte inte att Marcus Hellner var överlägset snabbast uppför den avslutande slalombacken - framgångar måste byggas från grunden och det var inte gjort den här gången. Inte heller Charlotte Kalla fick någon medalj med sig den här gången - hon blev trött, sade hon. Så nu är det bara att bryta ihop och komma igen!

Inga kommentarer: