tisdag 20 januari 2015

Oklar rollfördelning i politiken

Igår var det åter dags för ett målarpass på Club Artis. Efter en promenad till stan arbetade vi båda med olika djurmotiv. Hustrun målade på två pågående akvereller, den ena med en ko och den andra med en hare, båda riktigt lyckade. Själv gjorde jag färdig min färgpennteckning med två simmande stjärtänder.
Idag började vi med en tur till östra köpcentret för veckoinköp. Sedan blev det en promenad i närområdet och så har hustrun bakat frallor på eftermiddagen.

Den lätt kaotiska oredan i det svenska politiska landskapet fortsätter och idag inträffade det synnerligen ovanliga att riksdagen, på begäran av SD-partiet, genomförde en misstroendeomröstning mot den rödgröna röran i regeringen. Det blev naturligtvis, inte helt oväntat, inte någon misstroendeförklaring, sedan allianspartierna lagt ned sina röster. Detta resultat tog SD till intäkt för att förklara den borgerliga kvartetten som en del av regeringsunderlaget i riksdagen och anser sig därmed själva som det enda verkliga oppositionspartiet i parlamentet. Nu är det bara att vänta och se vad nästa drag blir från de oförutsägbara högerextremisterna.
En sak, som får mig en aning fundersam, är hur Carl Bildt fortsätter sina odysséer i världen och umgås med sina tidigare kontakter inom storpolitiken. Det är svårt att se någon skillnad i hans aktiviteter före eller efter regeringsskiftet. Igår var det ett möte med EU-kommissionen i Bryssel och i morgon blir det World Economic Forum i Davos. Vad vår nuvarande utrikesminister har för sig är det emellertid inte så lätt att få veta - det är mest tyst hela tiden - och det vi hört har ju inte precis imponerat. För det kan väl inte vara så att Calle B har städslats som någon form av informell konsult i regeringen för att tempot och imagen ska hållas uppe? Det hade under alla omständigheter varit ett bra sätt att ta tillvara hans enorma kontaktnät och briljanta förmåga att agera vad saken än gäller.

Inga kommentarer: