torsdag 29 januari 2015

Hägglund ut, Wåhlstedt in

Igår fick det bli ännu en 'innedag' för vår del då blötväder gjorde det närmast omöjligt att ta sig fram i snöslasket. Den senaste veckan har vintern antagit en alltmer skånsk karaktär, och även om det har en positiv effekt på fjärrvärmemätaren, så skapas en otrivsamhet som vi gärna klarat oss utan.
Idag var jag emellertid tvungen att ge mig iväg till stan för årets första styrelsemöte i Club Artis. Det var ett konstruktivt och bra möte där styrelsen bl. a. kunde lägga fast förutsättningarna för uppgradering av klubbens hemsida och för planerade aktiviteter under våren. Efter återkomsten hem tog vi en tur till stormarknaden för en del inköp.

I nyhetsflödet idag dök några välkända namn upp i mera ovanligt sammanhang. Först fick vi veta att en av landet största förrädare, spionen Stig Bergling, avlidit 77 år gammal. Han lyckades på sin tid sälja ut ritningarna på hela det svenska kustförsvaret till ryssarna och för det fick han livstids fängelse och där hade han inte mycket nytta av de rubel han möjligen tjänat tidigare. Han lyckades dock rymma under en permission efter några år och gav sig iväg till sina kompisar i Moskva. Där var det kanske inte så roligt som han tänkt sig, för han kom tillbaka efter något år och satt av tiden han hade kvar att göra hos den svenska kriminalvården.
Det andra namnet som dök upp idag var Göran Hägglund, KD-ledare, som nu efter elva år på den posten bestämt sig för att hoppa av. Om detta är det inte mycket att säga - han har ju gjort sin 'värnplikt' utan några alltför stora fallissemang, men KD:s opinionssiffror  är förstås inte så imponerande. Frågan är nu vad som kommer istället, trenden inom Alliansen pekar just nu på total matriarkat, vad detta nu kan leda till?!
Det tredje namnet rör först och främst vår egen hemmaplan då MP:s tidigare partisekreterare Håkan Wåhlstedt utsetts till nästa landshövding i vårt län. Det är inte utan viss misstänksamhet man tar emot detta besked. Förmår han höja sig över partiideologin och verkligen representera 'hela folket' så går det kanske bra. I annat fall kan det bli problematisk t. ex. när det gäller en välbehövlig utbyggnad av motorväg västerut från stan, eller en strikt förvaltning av den nu raskt ökande vargstammen i länet. Under alla omständigheter får han svårt att ersätta vår nu avgående hövding som på ett exemplariskt sätt arbetat för länets bästa!

Inga kommentarer: