torsdag 5 april 2012

Människans dilemma

Med hot över oss om ett rejält busväder under den förestående långfredagen har vi kunnat tillvarata två dagar med nästan vårväder. Efter ett besök igår på det nyöppnade 'Dollar store' (det är just nu obegripligt hur kunderna ska räcka till åt alla lågprisbutiker som växer upp som svampar ur jorden), tog vi oss ut till Johannisberg för en vårpromenad. Där kunde vi njuta av stora fält av skimrande, nyutslagna blåsippor ackompanjerade av en eller annan vårlök och vitsippa.
Idag har vi, så när som på en promenad till matbutiken, varit på hemmaplan sysselsatta med trädgårdsarbete och förberedelser för påskfirandet. Detta firande som idag, enligt en radiopratare, bland dagens ungdom mest handlar om godis och betydligt mindre om Jesus och hans lidande på korset.

Men det finns även andra som planerar för himmelsfärder. Idag kunde vi läsa i bladet att det finns en biljett kvar till den månresa med betalande passagerare, som är tänkt att genomföras någon gång kring 2015. Av de två biljetterna är en redan såld till "en känd person" för det fascila priset av 150 miljoner dollar. Resan ska genomföras med en rysk Sojuz-raket och tar nio dygn, varav själva svängen runt månen tar cirka en timme.
Jag har oerhört svårt att förstå att det skulle kunna finnas ett mera dåligt sätt att använda 300 miljoner dollar på! Sett i det perspektiv, som svenska insamlingsorganisationer brukar framhålla, där tio kronor påstås kunna rädda livet på ett afrikanskt barn, så kan detta 'stolleprov' knappast ses som något annat än rent vansinne. Och var gömmer sig alla energisparare som vill att vi alla ska släcka ljuset under en timme för att påminna oss om vårt 'energislöseri'. Tillsammantaget visar allt detta bara ett nytt bevis på den inkonsekvens som vi människor tycks ha inbyggt i våra gener!

Inga kommentarer: