fredag 24 december 2010

God Jul?!

En blick genom fönstret visar att vi undfägnats en Julafton med vackert vinterlandskap, ganska kallt (- 12 grader) men utan snöfall - dagens snöröjning var avklarad på 20 minuter. Kylan tvingar oss dock fortfarande att avstå från de promenader vi brukar ha som dagsrutin. Nu är allt "julstök" avklarat - sista momentet var att placera vår hustomte på trappan - och nu kan vi se fram emot Kalle Anka på TV (en extremt ovanlig ovana som många av vi svenskar tillägnat oss) och sedan julbord som knytkalas hos yngsta dottern. Hustrun bidrar med superba köttbullar och alla de goda julsillarna.

Men julen är inte lika fridfull överallt. I södra Sverige avråds människor från att ge sig ut på vägarna på grund av det trafikkaos som snöovädret ställt till med och på Bornholm är alla helt insnöade och all snöröjning inställd tills vidare - inte ens militärens bandvagnar kan ta sig fram där!!
I Californien är det istället obegripligt mycket regn i bergen som gjort att en flod av lerblandat vatten sköljt över stora delar av en mindre stad.
Priset tar nog ändå den soldat i högvakten på Stockholms slott, som i natt blev rånad på sitt skarpladdade tjänstevapen av två till tomtar utklädda rånare! Var ska det sluta???
Vi ska i alla fall, tillsammans med våra barns familjer, unna oss en GOD JUL!

Inga kommentarer: