söndag 26 december 2010

God fortsättning?!

Julhelgen lider mot sitt slut och vädret fortsätter på samma sätt som de senaste sex veckorna - fortsatt kyla och en välavvägd snödos då och då. Varje gång kommer det precis så mycket att snöröjning behövs, men inte mera och termometern har ännu inte, efter mer än sex veckor, lyckats att ta sig över nollstrecket.
Idag fick motionen inskränkas till snöröjning, men igår lyckades vi få till en promenad i närområdet. Idag gick det däremot inte för kommunen tycks helt ha lämnat WO på snöplogningen.
Det är trots allt mitt tjat om vädret en del annat som händer - idag har vi t ex ägnat oss åt julklapparna från barn och barnbarn, med att läsa böcker, lösa korsord och lyssna på julmusik.

På många håll i landet tycks juldagens traditioner också ha börjat att ändra karaktär - kroglivet har exploderat och med det alla alkoholens avigsidor. Från landets storstäder, inklusive Västerås har det rapporterats fullbelagt i polisens arrestlokaler. På vår stads två största "nattklubbar" var det rejäl röjning med full sysselsättning för polisen. I Göteborg fick vissa av polisens "kunder" förpassas till en grannkommun för inkvartering. I den häftiga sjöstaden fick också en förhoppningsfull ung man ett halv öra avbitet i ett slagsmål så att en anmälan om grov misshandel fick upprättas.
Nu undrar man förstås två saker: var tog det högtidliga, kristna julfirandet vägen, och hur känner sig de moderna "julfirarna" idag? Mig synes det som att en viss "återställning" skulle kunna vara på sin plats, inte för att jag missunnar ungdomen att roa sig, men väl den eftertankens kranka blekhet som säkert en del umgås med idag. Ett av mina ledord är "lagom är bäst", och det tycker jag har sin tillämpning i det här sammanhanget!

Inga kommentarer: