lördag 20 november 2010

Reslust

Den gångna natten kom det mera snö och snart kan man befara att vintern bitit sig fast för gott - vi har ju vant oss de senaste åren vid att det ska vara grönt i december. Vi har i alla fall lyckats få ett par promenader i närområdet och idag blev det lite extra motion med snöskyffeln, men för övrigt blir det mycket sittande med böcker eller korsord. Det är inte utan att man saknar den ljusa årstiden då våra resor med husbilen ger alla möjligheter till omväxling och nya intryck.

Förvisso finns det även andra möjligheter till resor, både kort och långt, men vi vill inte uppleva den antiklimax som hemkomsten till mörker och kyla ger. Då är det bättre att härda ut och invänta våren. Givetvis finns det även vackra dagar under vintern då man kan ta bilen och åka till något trivsamt ställe för att vidga vyerna.
Nya möjligheter att vidga vyerna erbjuds också av Temaresor, men dock inte förrän till nästa sommar. Då kommer man att köra 7-dagarsturer med det spanska lyxtåget El Transcantábrico.
Resan går längs kusten i nordvästra Spanien och stannar i bland annat Bilbao, Ovideo och nationalparken Picos de Europa. Inredningen i tåget går i gammeldags stil med träpaneler, orientaliska mattor och lampetter (nyupplaga av Orientexpressen?). För 40.100 kronor per person får man sju nätter på tåget, fem nätter på hotell samt transport, utflykter, svensk guide och "de flesta måltiderna". Det utlovas också att "musslorna och ostronen lämnar, tillsammans med ett friskt Ribeirovin, ett bestående intryck på smaklökarna".
Stillsamt undrar man förstås om det är värt 40 000 kr att sitta instängd en vecka på ett tåg. Själv hade jag nog hellre valt en månads safari-resa i Afrika i backpacker-stil, som man ledigt skulle klara med de slantarna.

Inga kommentarer: