söndag 14 november 2010

Abdikering aviserad

I det fortsatt ganska mulna och småregniga novembervädret har vi avstått från våra promenader ett par dagar. Igår tog vi istället bilen för en utflykt västerut för ett besök på Åsby handelsträdgård och sedan på Julmarknaden i Westerqvarn. Båda ställena bjöd på mycket fint att skåda och naturligtvis att köpa för den hågade.
Idag åkte vi först till östra köpcentret för att veckohandla och efter lunch for jag till stan för ett besök på biblioteket, innan vi fick ett kärkommet besök av våra döttrar för att hedra pappa på Fars dag. Det senare ser jag kanske inte som något så väsentligt, men att träffas och prata en stund i en mindre krets är alltid trevligt. Sedan avnjöt jag och hustrun en delikat middag, som hon lagat dagen till ära.

För en stund sedan kom så beskedet att fru Sahlin avgår som ledare för (S)-partiet. Efter den senaste tidens turbulens fanns väl egentligen inget alternativ för henne. Vad detta betyder för svensk politik kan vi inte veta förrän efter den extrakongress som sossarna ska hålla i mars nästa år, då en ny partiledning ska väljas. Men för att vända den tunga (S)-skutan till en annan kurs krävs mer än ett nytt ledargarnityr och det vet de säkert också. Därför blir det intressant att se hur man ska hitta sin nisch på den politiska axeln. Politik kan inte längre grundas på generöst "välstånd för alla" utan att kunna förklara varför detta per automatik också leder till världens högsta skattetryck. Den bistra sanningen är även i framtiden att resurser måste skapas innan de kan fördelas och den som skapar resurserna vill gärna kunna känna en egen vinning på detta. Detta gör alltid arbetslinjen överlägsen bidragslinjen i politiken.

Inga kommentarer: