onsdag 24 november 2010

Politiskt nytänkande

Trots den dystra prognosen om vädret har vi lyckats hålla igång våra promenader - en idag och faktiskt två igår i närområdet. Kylan och blåsten har ändå mest uppmuntrat oss till att stanna inomhus, men än så länge har vi undgått det formidabla snöovädret. På andra sidan Mälaren och bara några mil österut har det varit värre med stora problem i trafiken och längre söderut har det varit närmast kaos. Nu håller vi tummarna för att vi ska undgå eländet även det kommande dygnet för sedan väntas det vara slut för den här gången.

Idag var det säkert många som gnuggade sig i ögonen vid tidningsläsningen till morgonkaffet. En känd miljardär erbjuder sig att jobba gratis åt "Nya Socialdemokraterna" för att definiera ett framtidsprogram. Roger Akelius, själv bosatt på Bahamas, vill göra det lättare för svenskarna att lyckas i livet.
Han jämför politiken med företagande. För att kunna sälja produkten Socialdemokraterna, med en kundstock på 30 procent av svenska folket, kvalitet och ständiga förbättringar gäller att "Sveriges framtid handlar inte om förmögenhetsskatt, feminism eller anställningstrygghet in absurdum. Kampen mot företagare är lika föråldrad som reklam för en faxmaskin". Han konstaterar också att solidaritet och jämlikhet inte kräver "en statlig, extremt dyr arbetsförmedling", utan hellre att pengarna går till löner och löneökning inom vård och omsorg.
Om nu Ny-sossarnas kommande ledare skulle nappa på inviten kan det bli spännande i nästa val - alla gamla sossar har gått till Nya moderaterna och den gamla "överklassen" skockar sig hos Nya socialdemokraterna. Om det sedan blir någon ny politik eller det bara handlar om namnbyte på de gamla fårorna, det återstår att se, men intressant kan det bli. Politik är ju som bekant det möjligas konst!

1 kommentar:

Anonym sa...

Som en författare sade:
Zebran är ett randigt djur - Ränderna går aldrig ur.
Stickan