tisdag 16 november 2010

Onödig kommunikation

Igår renderade heldagsregn oss ännu en innesittardag - trösten blev att det mesta av snön åter är försvunnen. Istället blev det ordentligt med riktig "pensionärssysselsättning med bokläsning och lösning av korsord och sudoku - omväxling förnöjer. Idag blev vädret bättre och vi tog en promenad till mataffären för att komplettera skafferiet. Den kristallklara himlen ställde emellertid till problem för oförsiktiga trafikanter då det blev ordentligt glashalt på de våta vägbanorna - allt till båtnad för bärgarna och elände för försäkringsbolagen. Men som min salig mormor brukade säga: "de´ kommer i kagan", d v s den här gången på försäkringspremierna.

Idag fick vi besök av servicefolk från vår fjärrvärmeleverantör med uppgift att förse oss med en fjärravläsbar värmemätare. Detta påfund emanerar ursprungligen från vår blåögde miljöminister, som inbillar sig att man skulle få bättre koll på hur förbrukningen fördelas och därför börja att "spara energi". Denna tanke är ovanligt inskränkt, även för en centerpartist. De som är intresserade av hur mycket värme man använder har redan kunnat kolla detta, timme för timme om man vill, och de andra lär knappast börja intressera sig mera för värmeräkningen bara för att mätaren är fjärravläst. Pengarna som bekostar denna huvudlösa satsning - 10 000-tals mätare byts enbart i Västerås - kunde med all säkerhet användas på betydligt bättre sätt. Men några sådana argument biter inte på opportunistiska politiker med visioner. Även detta kommer förstås i "kagan", men denna gång djupt inbakat i värmepriset.
Men nu får gnället vara slut och jag inriktar mig istället på kvällens möte med VARF-styrelsen i Åkesta för diskussioner om driften av våra nya teleskop.

Inga kommentarer: