onsdag 10 november 2010

Oroliga tider

Igår morse gjorde jag höstens sista insats i trädgården med den obligatoriska kalkspridningen. Under tiden tog hustrun en promenad till stormarknaden och hann lagom hem till det väntade snöovädret drog igång. Då var det bara att "gå i ide" för att idag på morgonen kunna konstatera att det kommit över två decimeter nysnö på 20 timmar.
Efter att snöskyffeln letats fram blev det sedan två timmars styvt jobb med lagom tung kramsnö innan röjningen var klar. Efteråt kunde jag trösta mig med att hustrun under tiden hade bakat supergoda bullar till lunchkaffet. Som en avtändning på min fysiska ansträngning tog vi sedan en promenad i närområdet på eftermiddagen.

Det för våra trakter så typiska höstsnövädret var i år några dagar försenat (tydligen har SJ börjat att smitta av sig) men var trots detta lika överraskande för bilister och andra trafikanter. Mängden avåkningar på vägarna var oöverskådlig och bärgarna for som skållade troll - på ett par av de stora riksvägarna var det köer på flera timmar p g a misslyckad bilkörning. Tåg och bussar var heller inget att lita på och allmänt kaos rådde på flera ställen.
Kaos börjar det nu också bli i det tidigare "statsbärande partiet" och idag ställde fru Sahlin sin plats som partiledare till förfogande och uppmanade resten av partistyrelsen att göra detsamma. Åtlydnaden av SSUs krav på detta lät inte vänta på sig och nu ska förnyelse och föryngring verkställas. I ljuset av detta är det anmärkningsvärt att spelbolagen har lägsta odds för S-E Österberg som Monas efterträdare. Denne gamle hedersman (55 år) är ju inte särskilt ung och kan dessutom knappast anklagas för att vara en förnyare. Men som näst troligast sätter man Per Nuder (han som kallade 40-talisterna för köttberget) och med det valet så undrar jag om inte S-partiet bör börja oroa sig för 5-procentspärren i nästa riksdagsval. Hur det än blir kan vi nog se fram emot en hel del rejäla kubbningar den närmaste tiden inom det gamla arbetarpartiet.

Inga kommentarer: