tisdag 26 januari 2010

Väska till förtret

Måndagen blev en fulltecknad dag. Först hade en kollega i vår kärnkraftgrupp och jag ett möte med (C)-partiets kommunalråd för att ge en del information inför valrörelsen. Mötet blev bra med konstruktiv diskussion om centerns nya syn på kärnkraften. Något som är viktigt för Alliansens arbetsro i valförberedelserna. Under tiden var hustrun på biblioteket och grävde i olika folkregister för släktforskningen.
Sedan fortsatte vi till Club Artis för veckans målningsbedrifter. Det blev nu fortsättning på förra veckans projekt.
På kvällen var det dags för årsmöte i Aktiespararnas lokalavdelning med sedvanliga förhandlingar. Detta var sista mötet för mig som ledningsgruppsmedlem eftersom jag nu avgått efter sju år och dessförinnan fem år som revisor i lokalavdelningen. Nu får man lediga resurser att satsa på något annat. När jag idag sedan färdigställt protokoll från årsmötet var också sista arbetsuppgiften klar.

Mitt tidigare förslag om att vi i år får uppleva "pajkastningens år" börjar redan så smått att bekräftas. Jag tänker på den "makalösa skandalen" som målats upp kring att fru Sahlin på ett pressfoto uppträtt med en röd och påstått mycket dyr handväska. Att den skulle vara en present på 50-årsdagen mildrade inte intrycket av den skymf som detta skulle vara mot hennes suktande väljare.
Uppföljaren i väskdebatten runt fru Sahlin kom idag när det visat sig att LO-basen Lundby-Wedin går omkring med en piratkopia av en Louis Vuitton-väska. Det sägs också att sossarna sedan några dagar tillbaka går under smeknamnet "Louis Vuitton-vänstern"...
Vad är då syftet med den här sortens kampanjer? De kan startas av motståndarna i försök att förminska motpartens auktoritet, men de kan också användas för att flytta fokus från svagheter i den egna förkunnelsen i ett försök att vinna sympati för att blivit oförtjänt utpekad. Vad vi väljare minst av allt behöver nu är apspel när landets ekonomi balanserar på en knivsegg och när den offentliga servicen är stadd i nedbantning. Nu behöver politikerna, oavsett läger eller färg, istället visa vem som kan leverera det mest effektiva resultatet för varje beslagtagen skattekrona. Skärpning alltså!!

Inga kommentarer: