fredag 1 januari 2010

Nytt år, nya utmaningar

Det nya fräscha året har börjat som det gamla slutade med kallt vinterväder om än idag något mildare. Igår var vi ute på en långpromenad på landet medan det idag fick räcka med en kortare sträcka i närområdet. Hustruns statistik visar att under förra året vandrade vi sammanlagt 779 km. Det är ungefär tur o retur till Göteborg.
Nu har jag börjat så smått att träna på målning med Photoshop och hoppas att det ska stimulera även till annan konstutövning. Det gäller här detsamma som för idrottsmän att övning gör mästaren och ständig träning är nödvändig.

För vår del blev nyårsafton stillsam, speciellt för mig som somnade före tolvslaget alla smällare och raketer till trots. Åldern verkar att ta ut sin rätt och nyårsmällandet är så förutsägbart så attraktionskraften har tynat bort. Visst är det trevligt med fyrverkerier, men på senare tid har det ökat till en omfattning som gör det mer irriterande än njutbart. Så även för alla hundar i stan, som faktiskt riskerar att kunna få bestående psykiska men av bombardemanget.
På minuskontot finns också alla de mänskliga skador som varje år rapporteras - med bortsprängda fingrar eller skadade ögon. Det är ju tyvärr oftast de mest överförfriskade nyårsfirarna som är de djärvaste nyårsskjutarna. Nu är det i vart fall än en gång passerat och vi kan med tillförsikt se fram emot vad det första året på ett nytt decenium har att erbjuda. Det här är ju första dagen i resten av vårt liv!

Inga kommentarer: