måndag 18 januari 2010

Outsägligt lidande

Veckohelgen har gått i skidsportens tecken - dock via TV för bekvämlighets skull. Det kan ju vara bra att någon gång helt lägga vardagen åt sidan och bara låta sig matas med intryck från t ex sportarenor runt om i världen. De svenska prestationerna har också, sett över hela spektrat av olika tävlingar i längdskidåkning, utförsåkning och skidskytte, varit överraskande goda med fem topplaceringar och två andraplatser på ett dussintal tävlingar.
Igår hann vi också med en tur till stan för ett besök på biblioteket och idag blev det en ny resa till stan för årets första målarpass på konstklubben. Hustrun arbetade med ett par olika blomstermotiv i akvarell och själv började jag på en bild av ett hästhuvud i akryl.

Katastrofen på Haiti har fortsatt att leverera skrämmande exempel på effekterna av en så förödande händelse. Trots massiva hjälpinsatser från stora delar av världen blir lidandet för de drabbade nästan outhärdligt. Hjälpen försvåras av att samhällets hela struktur är sönderslagen och för tiotusentals människor rinner tiden sakta men säkert ut. Obegripligt i sammanhanget är att våld och plundring i denna typ av situationer också tar fart. Man har svårt att förstå denna brist på respekt för lidande medmänniskor. Nu har vi bara att hoppas att världen kan visa den solidaritet svårt och oskyldigt drabbade människor förtjänar!

Inga kommentarer: