måndag 14 juli 2014

Rätt eller fel?

Nu har väderleken återvänt till normalt sommarläge med lagom värme och lätt blåst, men också med ny torka och vi hoppas att utlovat regn ska komma till kvällen. Vi har hållit oss hemma med vardagliga sysslor med undantag för en promenad till Rocklundaområdet igår. Där såg vi 'resterna' av årets Midnattsolsrally som avslutats dagen före. De enda som var kvar var ett antal norska deltagare som höll på och packade ihop sin depå. Vi pratade med en norrman som var väldigt nöjd med arrangemangen av tävlingarna, men lika missnöjd med domarkommittén. Han hävdade att en norrman, som blev tvåa i sin klass, hade blivit lurad på segern p g a att 'juryn inte var läskunnig' och inte kunde tolka sina egna regler. Huruvida hans tolkning var relevant är omöjligt att säga, men nog tyckte jag att hans klagan lite grand liknade historien om räven och rönnbären.

Nu har 'den nye' S-ledaren fått tillfälle att känna på skillnaden mellan politiken och fackföreningslivet. Efter att han på Facebook om Israel-Gaza-konflikten skrivit att "Hamas bär ansvar för att stoppa de dagliga raketbeskjutningarna" och att "Israel måste respektera internationell rätt, men har självfallet rätt att försvara sig", så har han fått hela den vänstervridna tyckarmaffian på halsen. Det hjälper inte att han tycker att Israels svar på Hamas raketattacker "tyder" på övervåld. En del av de 3 500 kommentarerna kommer från kritiska S-anhängare som vill ha ett tydligt fördömande av Israels flygattacker. Den något tilltufsade Löfven säger att han blir väldigt bekymrad över tonen och oförsonligheten och i vissa fall hatet i en del kommentarer.
Det är ju bra att han får chans att känna på hetluften innan han tillträder en eventuell regeringspost och det är bra att han försöker hålla en saklig balans i denna infekterade problematik. Det är alldeles för många som försöker lägga hela skulden för Mellanösternkonflikten på Israel. Judarna kommer aldrig att glömma åren 1933 - 44 och inte heller tillåta en upprepning, så det är nog till för araberna att vara beredda på ömsesidiga kompromisser.
Till sist: Några kompromisser fanns det inte plats för i gårdagskvällens VM-finalmatch i Rio de Janeiro då Tyskland slog Argentina med 1 - 0. Det passade mig och hustrun utmärkt eftersom vi i Sveriges frånvaro utsett Tyskland till vår favorit!

Inga kommentarer: