torsdag 3 juli 2014

Årets folkfest

Just nu pågår dagens tredje regnskur och det kinkiga junivädret har fortsatt in i högsommaren. Även om det finns solglimtar mellan regnen så har vi hållit oss på hemmaplan de två senaste dagarna, men planerar en liten kvällspromenad idag om regnet kan tänkas ställa in verksamheten. Idag har vi tagit tillvara väderläget för bakning där hustrun bidrog med danskt grovbröd och jag själv med veteskorpor, finska rågkakor och hårt tunnbröd.

Den tråkiga väderleken, som dock förväntas bli avsevärt bättre under den kommande veckohelgen har också dämpat humöret en aning på deltagarna som nu börjar anlända till årets upplaga av Västerås Power Big Meet. Världens största sammankomst för bilar av amerikansk äldre modell brukar samla flera tusen bilar från ett flertal länder och inget pekar på någon avvikelse det här året. Dessutom ingår en ca 5 km lång prylmarknad (Europas största) för begagnade (och nya) bildelar till bilnördarnas stora förtjusning. Huvudattraktionen är, också som vanligt, den stora finbilscruisingen på fredagskvällen då resultatet av ägarnas tusentals timmars obetalt arbete ska visas upp. Det mesta är otroligt imponerande.
Det som i år avviker från andra år är de omfattande vägarbetena på stadens tillfartsvägar, som kan ställa till det för ankommande från olika håll, även om det mesta sägs skall vara klart kommande natt. Ett ännu större trafikkaos än vanligt skulle förstår ge vatten på kvarnen för de få procent av av lokalbefolkningen som anser att det hela är ett onödigt jippo, som skall förbjudas. Då hade dessa perukstockar bara lyckats att flytta denna världskända händelse från oss till någon annan stads stora glädje. Men det kommer med all säkerhet inte att ske!

Inga kommentarer: