torsdag 7 februari 2013

Varg i veum

Med stor besvikelse kan jag konstatera att vintern återvänt med full kraft. Nästa två decimeter nysnö har uppfordrat till flera omgångar med snöskyffeln det senaste dygnet. En liten tröst är det ju, att snön ser vacker ut på träden, åtminstone så länge som den är färsk. Vi har således, med visst utnyttjande av löpbandet fått vår dagliga motion på lite annorlunda sätt, men tog ändå en liten promenad för ett ärende i närområdet på eftmiddagen idag.

Cirkusen kring licensjakten på varg tog en ny vändning idag då kammarrätten beslutade om inhibering av de licenser som Naturvårdsverket utfärdat, detta efter överklagande från diverse natur- och djurrättsorganisationer. De kände stolthet över att kunnat betvinga en svensk myndighet med EUs hjälp. För det mesta är det helt annat ljud i skällan från dessa håll när EU-besluten går dem emot och man propsar så Sveriges utträde ur Unionen. Det är ju förstås inte mycket annat att vänta från grupperingar som i huvudsak befolkas av opportunister.
En av vargarna, dock förmodligen ingen av de licensutpekade, tycks ha fått nys om att läget förändrats när han idag 'besökte' bilprovningen i Gislaved. Han lufsade lugnt rakt igenom biluppställningen utan någon brådska.
Förmodligen betyder domstolens beslut att det inte blir någon mera jakt i år och ett antal degenererade vargar får möjlighet att producera ytterligare en årskull med genetiskt instabila djur. Detta är inte någon fördel för vargstammens fortsatta utveckling i Sverige. Så vad har man då egentligen vunnit?

Inga kommentarer: