måndag 25 februari 2013

Mot ljusare tider

Först måste jag be svenska skidlandslaget om en liten ursäkt - igår tog de två silvermedaljer i sprintstafetten i  VM och det lyfter vi på hatten för! Sedan kunde vi idag också glädja sig åt en klar och solig himmel för första gången på tio dagar, samtidigt som det ökande dagsljuset nu börja ge en svag aning om vår.
Idag var det dags för veckans målarpass på ClubArtis, som vi genomförde efter normal rutin. Igår tog vi en rejäl långpromenad längs Mälaren inne i stan och kunde konstatera att den sjönära byggnationen fortsätter i snabb takt. Östra hamnen är nu färdigbyggd och Lillåudden närmar sig snart sin fullbordan.

Det är inte helt enkelt med samhällsbygget idag. Här i stan byggs det på en massa ställen och ändå lider man av bostadsbrist (kanske inte så konstigt med en befolkningstillväxt runt 1 500 personer per år), medan man i mindre landsortskommuner står med tomma lägenheter. Detta är ett ständigt vågspel med tanke på att trenden kanske en dag vänder och vi plötsligt har överskott på svindyra bostäder som ingen vill betala för. Risken är dock inte så stor när man känner trycket från Stockholmsregionen, och får man bara ordning på tågförbindelserna så kan detta lätt öka ytterligare.
Västerås har dessutom en tydlig roll som ett logistiskt nav i västra Mälardalen och detta förstärker ju attraktionskraften för nyföretagande och handel. Kopplat till en expansiv strategi för Mälardalens högskola ser framtiden behagligt ljus ut för vår stad. Då är det bara att hoppas att våra lokala politiker har modet att utnyttja detta och inte fegar ur till någon form av kameral, byråkratisk förvaltarroll. Det är alltid trångt runt köttgrytorna även på den regionala arenan och det finns alltid någon som är beredd att lömskt försöka slita godbitarna ur ens händer.

Inga kommentarer: