söndag 3 februari 2013

Melodi(?)festival

Vi har, glatt överraskade och delvis emot gjorda prognoser, kunnat notera ytterligare två dagar av skönt vårvinterväder. Igår var det trots detta tid för brödbakning och vi producerade raskt veteskorpor och tre slags matbröd - förvånande dock hur mycket bröd ett par pensionärerer kan konsumera. Efter den insatsen tog vi en promenad i närområdet och passerade stormarknaden för en del kompletterande inköp.
Efter en del inneaktiviteter gjorde vi idag en liten biltur väster om staden och passade på att ta en njutbar långpromenad i Rytternetrakten. Noterade upplevelser på lagom avstånd var dels tre hjortar, dels två springande (!) rävar - en tredje satt och skränade inne i skogen.

Skränades gjordes det även igår kväll när årets upplaga av spektaklet Melodifestivalen drog igång i Karlskrona. Jag har alltid ansett mig vara 'allätare' vad gäller musik (möjligen med undantag för rap), men jag hade svårt att hitta något direkt tilltalande i gårdagens repertoar. Förmodligen börjar åldern till sist ändå ta ut sin rätt. Ungdomarna tyckte säkert att det som presenterades var toppen. Av de två nummer som gick vidare till finalen minns jag enbart att den ene var beväpnad med dansare från Västerås och att den andre visade upp en skepnad som kunde göra den mest saktmodige odalman schizofren. När man sedan till detta lägger ett missbruk av psykedelisk pyroteknik och en öronbedövande kakafoni av elektroniskt oväsen, så är bilden för min del komplett. Svensk kultur har inget att förlora på en övergång till den franska modellen där en utvald grupp utser landets representant till Eurovision Song Contest!

Inga kommentarer: