måndag 11 februari 2013

Ovanligt avhopp

Nu har kung Bore definitivt kopplat greppet när det är sex minusgrader ute och snöfall samtidigt. Ännu ett dygn med mycket snö har ställt till nya trafikproblem - tur att man inte behöver åka mer än någon kilometer in till stan. Vinterns mäktighet börjar visa sig även i de uppösta snöhögarna kring gårdsplanen där den största nu nått en höjd på en och en halv meter.
Igår började jag dagen med att baka frallor innan vi fick besök av äldsta dottern. Sedan tog vi oss, trots lite avigt väder, ut på en promenad i närområdet. Idag var det istället dags för ordinarie målarpass på ClubArtis, där jag gjorde färdig min akryl med ett Arbogamotiv. Hustrun gjorde å sin sida fina framsteg med de nya oljefärgerna med ett trevligt landskapsmotiv.

Idag fick världen sig till livs en synnerligen ovanlig händelse då den sittande påven Benedictus XVI meddelade sin abdikering från ämbetet. Något liknande har inte inträffat sedan Gregorius VII självmant hoppade av år 1415. Den nu 85-årige kyrkoledaren anger att krafterna inte längre räcker till för att göra ett fullgott jobb. Detta får man betrakta som en klarsynt slutsats och är något som en del andra toppfigurer i världen borde ta sig en funderare på, som t. ex. åldringen Mugabe i Zimbabwe.
Benedictus har förvisso inte alltid visat samma grad av klarsynthet då han t. ex. deklarerat att användning av kondomer inte skulle hindra spridning av HIV-virus utan snarare verka tvärtom!? Han har också visat en tämligen nedlåtande kvinnosyn och visat mycket liten förståelse HBT-personers berättigade krav på livskvalitet. Till hans tidigaste meriter kan också läggas en tid som tonåring i Hitlerjugend på 1930-talet.
Nu blir det till att raskt skramla ihop kardinalerna för en ny valprocedur så romarna kan börjat att titta efter färgen på röken från tabernaklets skorsten i Vatikanen. På de engelska spelbolagen har vadhållningen redan börjat!

1 kommentar:

Arto Hamberg sa...

Inget är hopplöst, inte ens den katolska kyrkan. Den snart avgående påven har utmärkt sig med en rad uttalanden som inte ligger talibaner långt efter