onsdag 22 februari 2012

Om att hitta problem

Denna egendomliga vinter bjuder hela tiden på ny överraskningar. Omväxling i temperatur mellan plus och minus kombinerad med nederbörd i flytande (delvis underkyld) form har skapat vinterns värsta halka med mängder av trafikolyckor idag på morgonen. Det är så förädiskt att vi valt att i två dagar förflytta oss med bil även i närområdet. Igår fick jag dessutom pröva på bilmekanikeryrket en stund efter det att handbromsen hängt upp sig på ena bakhjulet på bilen.
Idag åkte vi för att ta del av årets bokrea och hittade några böcker som var intressanta, men konstaterade samtidigt att vi antingen har det mesta eller enkelt ka få det via biblioteket.

På tal om trafikproblem så kan dessa ta sig många olika skepnader. Det var tänkt att det skulle vara varannan Fru Gårman vid Uppsalas övergångsställe. Men nu har Trafikstyrelsen valt att dra tillbaka otillåtna vägskyltar!
I jämställdhetens tecken lanserades för ett par år sedan en kvinnlig variant av Herr Gårman.
Men Fru Gårman blev underkänd på några ställen i kommunen, på grund av för kort kjol och alltför spetsiga bröst. Nu sätter Trafikstyrelsen i stället upp nya skyltar med en mer nedtonad, "damigare" kvinna.
"Jämfört med hur skylten egentligen ska se ut hade den underkända varianten av Fru Gårman fått lite större byst, kortare kjol och mer fart i steget", säger en kommuntalesman. "Som privatperson kan man tycka att den är lite käckare men självklart följer vi vägmärkesförordningen och ersätter den med den officiella skylten."
Hur det kommer sig att det finns olika skyltar uppges vara en gåta, men för den oinvigde tycks det som att tjänstemännen borde ha mer angelägna saker att sköta. Byråkratin upphör dock aldrig att förvåna!

Inga kommentarer: