lördag 11 februari 2012

Fiske i grumligt vatten

Så har ett par dagar till gått enligt vanlig rutin. Det är bekvämt att ha ett huvudspår att följa och sedan efter hand göra vad som faller oss in. Igår åkte vi till västra köpcentret och gjorde en del småinköp, bl a ett par nya krukväxter istället för de som inte ville vara med längre. Vintern är en tung tid även i växtriket.
Idag åkte vi till galleriet i Nykvarn för att se denna månads utställning, som Marie Ginzburg står för. Hennes akvareller är i världsklass. Hos grannen, Sagågalleriet, visar samtidigt den lokale konstnären Benny Stigsson sina akvareller, och vi tycker nog att dessa var näst intill lika bra. För vår egen del hoppas vi naturligtvis på inspiration till att någon gång också få göra någon fullträff i vårt eget måleri.

En 'fullträff' har det blivit för den brittiske tidningskungen Rupert Murdoch när den brittiska korruptionsskandalen fortsätter att växa. I dag har fem journalister på brittiska på The Sun gripits, anklagade för att ha mutat poliser och tjänstemän på det brittiska försvarsdepartementet.
Förra månaden greps fyra personer i samma utredning, också de anställda vid tabloiden The Sun. Tidningen fick då också sina redaktionslokaler genomsökta. Med lördagens insats har nu drygt 20 gripanden gjorts i utredningen. I en annan parallell utredning, om hur medier har tjuvlyssnat på personer, har drygt 17 personer gripits.
Det synes mig som att kreativiteten hos de engelska kvällstidningarna nu nått den gräns som samhället tål, och det är bra att någon sätter ned foten. Denna del av journalistiken är ju känd för sina speciella arbetsmetoder och lite uppstädning skulle säkert inte skada vare sig här eller där. Pressfrihet i all ära, men demokratiskt stiftade lagar måste gälla även för journalister!

Inga kommentarer: