torsdag 9 februari 2012

Om oklarheter

Kung Bore tog kort paus - idag har vi åter tio minusgrader och knarrande snö, som det dock är behagligt lite av. Igår åkte vi till östra köpcentret för att veckohandla men höll oss sedan på hemmaplan med våra vardagliga sysslor. Detsamma har gällt idag så när som på att jag deltog i ett möte med (m)-partiets energigrupp, där vi förberedde en uppvaktning hos Energimyndigheten, som vi hoppas få till stånd inom kort. Vi vill uppmärksamma dem på vad vi ser som graverande oklarheter kring förutsättningarna för utbyggnad av vindkraften, men också påpeka vikten av att ge kärnkraften en naturlig plats i planeringen av en långsiktigt uthållig energiförsörjning.

I TV-serien Veckans brott har Leif G W Persson fört fram oroliga och oroande synpunkter på den svenska polisens sätt att arbeta. Idag kunde man i bladet få en annan vinkel på problematiken:
En polis som stal ett flak ägg när han besökte en gårdsförsäljning har dömts till 30 dagsböter av Örebro tingsrätt. Mannen var också åtalad för att ha tagit 130 kronor ur den obevakade kassan men rätten nöjde sig med snatteriet.
Polisen har snattat förut. År 2010 fick han ett strafföreläggande på 15 700 kronor efter att ha stulit en flaska whisky på Systembolaget. Troligen gör den nya snatteridomen att han blir av med jobbet, skriver lokala medier.
Visst får man anta att fördelningen inom polisen är densamma som hos allmänheten, men det måste ändå vara genant för kåren att också ha en 'återfallsförbrytare' i sina led. Polisen ska ju ändå vara en förebild för våra ungdomar!

Inga kommentarer: