tisdag 7 februari 2012

Lättare att skiljas

Nu har kung Bore tonat ner sig en aning (tillfälligt?) och idag kom utetemperaturen ända upp till plus/minus noll. Igår, när det fortfande var betydligt kallare, tog vi oss till stan för veckans pass på målarklubben. Den här gången arbetade vi båda med akrylteknik, hustrun med ett näckrosmotiv och jag själv med en 'större hackspett' på en trädstam.
Idag började jag dagen med bakning av frallor och finska rågkakor, sedan gav vi oss iväg på var sitt ställe för uppföljning av hälsotillståndet. För egen del får jag räkna med återkommande kontroller ganska länge till följd av trombosen jag drabbats av. Det känns lite ovant efter att i 20 år så gott som aldrig ha varit i kontakt med någon läkare, men det är bara att gilla läget.

Idag kunde man med höjda ögonbryn och gapande mun läsa om en idé som en hollänsk hotellägare kommit på. Det kan sägas handla om smekmånadens motsats. För de par som bestämt sig för att gå skilda vägar är det tänkt att underlätta och påskynda processen. Det är åtminstone vad holländaren Jim Halfens tror när han talar om konceptet Divorce Hotel.
I korthet går det ut på att:
- Skilsmässan ska kunna genomföras över två dagar, eller lika med en hotellweekend.
- Divorcehotel.com har samarbetsavtal med hotell både i Holland och övriga världen, dit paret som ska skiljas reser.
- På hotellet finns juridisk expertis som kan det mesta om hur man skiljer sig och delar upp egendom.
Skriver sedan de äkta makarna under dokumentet är det bara att lämna papperet till en domstolsdomare, som holländsk lag kräver, och efter några veckor kan allt vara klubbat och klart.
Det är bara att konstatera att allting ska gå allt snabbare i vår moderna värld och kreativitet tycks ju inte saknas på det området!

Inga kommentarer: