fredag 4 februari 2011

Lortsverige igen?

Även om temperaturen ute hållit sig på plussidan, kom det idag på morgonen ett bakslag som manade till en mindre snöröjning - kanske onödigt förstås eftersom nysnön i alla fall töat bort på eftermiddagen. Igår fick vi ta del av naturens vrede i form av blåst som avhölls från att ha någon utomhusaktivitet. Jag gjorde istället årets första insats i trädgårdskötseln genom att beskära vinrankan i växthuset. Den ser faktiskt ut att ha klarat den stränga decemberkylan bra. Idag blev det i alla fall sol på eftermiddagen så att vi kunde ta en liten promenad i närområdet.

Några av våra forskare har åter lyckats att hitta ett nytt sätt att skrämma "Svensson". Man har "upptäckt" att svenskarna är sämst i Norden på att få sina kläder rena! Vi tvättar oftast våra kläder i 30, 40 eller 60 grader, och det är för låga temperaturer, menar experterna, som nu varnar för att bakterier sprids. Åtta av tio svenskar tvättar i för låga temperaturer för att bakterierna ska dö. Anledningen är att man vill vara rädd om miljön – men resultatet blir att våra kläder är så smutsiga att de kan vara en hälsofara. Om kläderna ska vara fria från bakterier ska de helst tvättas i minst 60 grader för att sedan torktumlas på hög värme, förklara medicinsk expertis. Man tar sig för pannan!
Uppenbarligen struntar man fullständigt att en rad av nutidens textilmaterial blir mer eller mindre förstörda av en temperatur på 60 grader. Vidare ser jag detta som ett nytt led i den överbeskyddande filosofi i samhället, vilken passiviserar immunsystemet hos allt fler människor. Detta i sin tur leder till ett ständigt ökat behov av sjukvård av allehanda åkommor som man förr klarade av egen kraft utan alla de medikamenter, som totalt håller på att förgifta mänskligheten. Nästa "råd" från dessa experter blir väl att vi ska återgå till att koka tvätten i såpa och sedan får den se ut som de vill efter den duvningen. Ibland tror jag att vi har allt för många forskare med allt för oprecisa uppgifter i det här landet!

1 kommentar:

Bo sa...

Läs boken I trygghetsnarkomanernas land av David Eberhard. Bygger på samma resonemang.