torsdag 10 februari 2011

Glädjande besked!

Idag har kung Bore drabbat oss i rent arktiska dimensioner. Efter att igår ha varit ute på tomten och beskuret fruktträd i vackert, soligt senvinterväder kunde jag idag konstatera att det inte var att tänka på mera utomhusverksamhet än att gå till postlådan. Ackompanjerat av rejäla vindbyar har det kommit 10 cm nysnö idag och eländet förväntas fortsätta i oförändrad takt tills i morgon. SMHI har utfärdat klass 2-varning och i lokalradion har under dagen hela tiden rapporterats om nya trafikolyckor. Vad har vi gjort för att förtjäna denna prövning?

På eftermiddagen fick jag samtal från hustruns läkare i Uppsala om att den planerade operationen hade genomförts helt framgångsrikt och att någon veckas eftervård nu väntar. Det går inte att beskriva den lättnadskänsla som detta samtal gav mig. Visserligen var det sagt att risken för komplikationer var mycket liten, men ovissheten intill dess man fick det bekräftande beskedet har hela dagen gnagt i både kropp och själ. Nu kan istället alla krafter satsas på att hjälpa till med en bra rehabilitering.
Detsamma kan man tillönska Egyptens folk, som efter veckor av protester och demonstrationer, nu verkar kunna hoppas på diktatorn Mubaraks avgång från presidentposten. Efter över 30 år av umbäranden borde dessa människor i en av kulturens ursprungsländer förtjäna en tillvaro i öppen och demokratisk anda.
Egypten blev den första efterföljaren till den tunisiska revolutionen och nu får vi se vem som kommer härnäst. I kön står länder som Jordanien, Syrien och Jemen och jag tror inte att vi sett slutet på arabvärldens politiska omvandling.

Inga kommentarer: