söndag 1 november 2009

Politik - det möjligas konst?

Igår soligt och idag dimmigt och grått. Den ljusa årstiden känns allt mera avlägsen för var dag som går och när vi nu ställt om klockan till så kallad normaltid försvinner också eftermiddagarna snart in i mörkret. Men det är bara att gilla läget och anpassa sin verksamhet till de förutsättningar man har. Igår tog jag t ex fram grafikbordet till datorn för att på allvar börja lära mig att måla i Photoshop - möjligheterna där är närmast oändliga. Igår var vi också på fest hos yngsta dottern för gemensamt firande av hennes och svärsonens 40-årsdagar. I det perspektivet gäller det att inte börja känna sig gammal, när barnen nått den punkt som brukar kallas "mitt i livet".
Idag åkte vi först till östra köpcentret för att veckohandla och efter hemkomsten skiftade jag hjulen på bilen till vinterhjul för att vara beredd på kung Bores kommande attacker. På eftermiddagen åkte vi till västra stadsdelarna för att köpa trädgårdskalk och sedan ta vår dagspromenad i en annan del av staden.

Sosse-kongressen är nu avslutad och fru Sahlin säger sig var nöjd. Hon fick väl mest som hon ville förstås - rörelsen sluter leden inför valrörelsen. Men tanken att (s) numera enbart står för skattehöjning står sig ganska väl. Höjning av vissa fastighetsskatter, återinförande av förmögenhetsskatt, "brukaravgifter" på flera gator och vägar är några exempel, men sänkt skatt för pensionärer! Jo, man tackar, det blir väl i så fall några tior per månad. Valfläsk brukar sådant kallas! För att elda de kämpande massorna hade man idag dessutom bjudit in kommunisten Ohly och de båda miljönissarna till att tala på kongressen och de levererade som väntat sina nedsättande omdömen om regeringsalliansen och fick applåder för det. Jag får mest en känsla av att oppositionen idag liknar en döv som leder en blind - går det så går det!
Fru Sahlin hävdade också att "vi äldre kan jobba längre", ett uttalande som är lika begåvat som hennes klassiska "det ska vara häftigt att betala skatt". Hur tänker hon lösa ungdomens problem med arbetslöshet genom att tvinga pensionärerna kvar på jobbet, frågar man sig.

Nu passerar bloggen en ny milstolpe - detta är inlägg nr 300!

Inga kommentarer: