onsdag 12 oktober 2016

Partiledardebatt

I väderläget har inte mycket förändrats utan tämligen normalt höstväder har etablerat sig de senaste dagarna. Vi tycks dock ha kommit in i en ny torrperiod - uppskattningsvis har det bara kommit ca 50 mm regn sedan midsommar och det är mindre än hälften av normal nederbörd. Det har följdriktigt också börjat komma sporadisk rapporter om låg grundvattennivå och sinande brunnar.
Inom vårt motionsprogram har det blivit ett par promenader i närområdet och för min del en cykeltur till stan för ett ärende till målarklubben. Igår blev det också en tur till östra köpcentret, men för övrigt har vi hållit oss här hemma.

Idag har riksdagen haft sin första partiledardebatt för höstterminen. Den hade sorgligt att säga, inte särskilt mycket nytt att erbjuda. Statsminister Löfven fortsätter att, med en dåres envishet, försöka måla upp en bild av att den tidigare alliansregeringen genom ständiga skattesänkningar försämrat statsfinanserna och skapat mera arbetslöshet. För alla som följt de senaste årens ekonomiska förlopp står det dock klart att jobbskatteavdragen under finanskrisens dagar ledde till att Sverige var bland de länder i Europa som tog minst skada. De nuvarande regeringens bidragspolitik är nu det stora hotet när man i en högkonjunktur tvingas låna till betalningen av allt utdelat valfläsk.
Sett från läktaren kunde man konstatera att C-ledaren Lööf var den som bäst försvarade alliansens färger. Ledaren för största oppositionspartiet (M), Kinnberg-Batra  har uppenbarligen en del kvar att bevisa. Som vanligt fortsatte munhuggningen om vem som är bäst på att ta avstånd från SD och även här fanns en viss otydlighet från S-ledarens sida. För debutanten i dessa sammanhang, Mp-språkröret Lövin, gick det inget vidare. Hon var ofta svarslös och har uppenbarligen många läxor att lära innan hon kan bidra med något verkningsfullt till förbättring av sitt partis f. n. usla position i opinionen. Kort sagt, inget nytt under solen och inga överraskande plask i ankdammen!

Inga kommentarer: