måndag 24 oktober 2016

Dyrbar sossepamp

Det solfattiga höstvädret består, nu med små inslag av lätt regn. För övrigt finns inte mycket att tillägga. Vår vardag ser just nu ut ungefär på samma sätt med små promenader i närområdet. Idag var det dock tid för veckans målarpass där vi började med nya motiv. Hustrun gjorde ett gratulationskort med ett landskapsmotiv och själv började jag på en egenhändigt fotograferad solnedgång över Hornborgasjön. Vi målar nu båda i akvarell och för mig finns det en hel del nytt att lära sig med den tekniken.

En del att lära borde även infrastrukturministerns statssekreterare ha när det visar sig att han reser utomlands för hundratusentals kronor om året - sex gånger mer än sin företrädare. Nästan alla resor sker i business class i strid med regeringskansliets anvisningar. Till råga på allt har det visat sig att hans resor innehållit ohemult mycket ledig tid. Sedan han tillträdde tjänsten hösten 2014 har han hunnit med 27 utlandsresor till bl. a. Japan, Australien, Sydafrika, Brasilien, Vietnam och Kenya, vilket naggat rejält på tiden för hans egentliga uppdrag, nämligen att leda arbetet på departementet och ansvara för planering och samordning. Han totala resekostnader hittills är 829 000 kronor. Till yttermera visso saknas i många fall den reserapport som enligt reglementet ska upprättas efter varje resa.
Det vi ser är i själva verket en liten sosse med utpräglade pampfasoner, som dessutom vid en förfrågan om hans resvanor skyller på regeringens tjänstemän som sköter bokningen av resor. Han säger sig även 'lita på' att kansliets bedömning av programmen för hans resor är OK enligt reglementet. Huruvida hans vidlyftiga utlandsresor på något sätt stärkt Sverige som exportland är omöjligt att säga, men tydligt har vi att göra med en figur som inte har några problem med att parasitera på skattebetalarnas välvilja. Detta borde vara en angelägen uppgift för hans chef, infrastrukturministern, att omedelbart ta itu med!

Inga kommentarer: