onsdag 19 juni 2013

Inget nytt under solen

Väderleken har varit fortsatt sommarsvensk med mycket sol och lagom vind, fast nu kan ännu lite regn få komma under den närmaste natten så inte torkan tar överhand. Vädret har varit tjänligt för markarbete och nu har vi lyckats få bort alla ytrötterna efter den avverkade tallen. Man riktigt kunde känna hur det var att vara odalman som bröt ny mark förr i tiden, men det var säkert också  nyttigt med lite annorlunda kraftprov en gång. Nu har jag också planterat blommor i den sargade marken.
Vi har följaktligen varit mest här hemma dessa dagar, men igår eftermiddag var vi på besök hos yngsta dottern för en stunds samvaror och idag på morgonen blev det en promenad till mataffären.

Den avslagenhet man gärna känner så här i sommarvärmen tycks också ha nått fram till alliansregeringen, som nu ska försöka ladda om för nästa års valrörelse. Vägen dit verkar inte precis stensatt med briljanta möjligheter när behovet av förnyelse tydligt återspeglas i den senaste tidens sympatimätningar av väljaropinionen. 'Arbetslinjen' räcker nog inte till för ännu en rond och fantasin tycks också tryta.
I ett försök att sprida nytt ljus har massmedia låtit det gamla gardet komma med förslag till nya grepp för att på fart på ruljangsen. Dessa vill ha "tunga reformer", och se "framåtanda" och "framtidsagenda". Hur reformerna och agendan ser ut är dock mycket oklart. Mats Odell vill sänka arbetsgivaravgifterna. Maud Olofsson vill att C ska få mer att säga till om i budgeten - vilket väl är samma sak som att sänka arbetsgivaravgifterna. Mycket kan man kalla det, men framåtanda?
Tobias Krantz tycker att Reinfeldt ska sluta prata om att han "tog Sverige ur krisen" och Husmark Pehrson hoppas att de osäkra väljarna ska rädda kvar högern i Rosenbad. Sven Otto Littorin tycker å sin sida att det som behövs är fler "gemensamma aktiviteter".
Av detta kan man bara dra slutsatsen att inte heller 'de gamla och kloka' hade något nytt att komma med. Läget verkar faktiskt en aning dystert just nu!

2 kommentarer:

Arto sa...

Kan det vara så att sydeuropas kris når oss under nästa mandatperiod? Idétorkan torkar in idéerna.

BÅA sa...

Allt kan ju hända. Om kronan fortsätter att vara övervärderad är det risk att vår motståndskraft försvagas. Nu kan vi bara hoppas att kreativiteten återvänder när valrörelsen väl kommer igång. Vi bör kanske hellre lyssna på ungdomarna än på avdankade koryféer!