torsdag 20 september 2012

Steg mot vinter

Igår ägnade vi en hel del av tagen åt att avrusta husbilen för säsongen. Efter tömning och tvätt var den redo för vinterförvaring. Vi hann ändå med en promenad längs Mälarstranden och ett besök på östra köpcentret i gluggar mellan stundtals ganska häftiga regnskurar.
Idag var det dags för att köra husbilen till vintergaraget och nu är den vederbörligen avställd i bilregistret, så nu blir det till att lita till bil i det mindre formatet. Vi har för övrigt varit hemma under dagen, men nu väntar strax ett besök hos yngsta dottern för att fira hennes dotters födelsedag.(Nu kom plötsligt dagens regnskur, konstigt vore det väl annars!)

Men först ska jag notera regeringens höstbudget, som ju numera inte är någon större överraskning efter alla 'läckor'. Annat var det på Gunnar Strängs tid, då hann med allvarlig min dök upp i TV-rutan och förkunnade för svenska folket vad de hade att rätta sin ekonomi efter.
Dess karaktär av tidig förberelse för valrörelsen 2014 syns genom att reforminriktningen siktar på att i största möjliga utsträckning vrida vapnen ur händerna på oppositionen. Även om det mest handlar om smulor som trillat ned från bordskanten, så påstås ändå pensionärer och mindre bemedlade barnfamiljer vara 'vinnare'. En förändring mot tidigare är att vår mycket ekonomiske finansminister släppt ut svångremmen några hål så att han blir tvungen att låna och öka statsskulden. Det får väl anses vara ytterligare ett exempel på begynnande utdelning av valfläsk. Det är bara att hoppas att tricken håller hela vägen.

Inga kommentarer: