måndag 3 september 2012

Blöta tider

Väderleken fortsätter att driva med oss. Igår tvingades vi till en innesittardag genom regn och blåst hela dagen. Idag har det varit precis tvärtom med strålande sol från klarblå himmel och drygt 20 plusgrader på termometern. Detta tog vi naturligtvis till oss för en långpromenad på landsbygden norr om stan. Dessförinnan tog jag tillfället till att göra oljebyte på bilen, som på grund av exeptionellt låg årlig körsträcka inte blir gjort så ofta (nog nästan två år sedan sist).
Nu väntar om en stund höstterminens startmöte i Club Artis. Sedan blir det till att åter fatta penslarna för att se om några 'skaparkrafter' runnit till under sommaren.

Runnit till har det dessvärre gjort i markerna i Mälardalen efter allt regnande denna sommar. Vid vår promenad idag kunde vi se den tragiska synen av mogna sädesfält som delvis står under vatten. Man känner med dessa bönder som nu kanske tvingas plöja ner delar av sin årsinkomst i den blöta marken. Tyvärr ser det ut som att mera vatten är att vänta uppifrån och det enda man kan göra är att hoppas att skördeförhållande ska förbättras.
Märkligt är det också att notera att skörden av majs i USA och på flera andra håll i världen istället förstörs av torka. Den pessimistiske iakttagaren är nog benägen att skylla allt detta på pågående klimatförändringar och det bara kan bli ännu värre i framtiden. Men, den som lever får se!

Inga kommentarer: