lördag 1 september 2012

Lagt kort ligger!

Gårdagen, sommarens sista dag enligt den gamla bondepraktikan, finns inte mycket att säga om, sedan ihållande regn tvingat oss till en innedag, som helt fylldes med våra vardagliga sysslor. Idag var det följdaktligen första höstdagen, vilket en titt genom fönstret i morse bekräftade med en gråmulen. lite dimmig bild.
Vi startade i alla fall dagen med en tur till östra köpcentret för veckoinköp och efter lunch tog vi oss ut för en promenad i närområdet. Efter den kände vi oss förberedda för att ta itu med Finnkampens första dag. I mellantid blev läget ett hyfsat bra försprång på herrsidan, och ett dessvärre något större underläge på damsidan, men fortsättning följer.

Halvtidsläge har det blivit även i Ojnareskogen på Gotland där en konfliktfylld föreställning pågår med Mellanskog, som ska avverka skogen för ett kommande kalkbrott, och ett antal demonstrerande aktivister, som vill hindra avverkningen, som aktörer. Nu har skogsmaskinerna stannat i avvaktan på besked om Högsta domstolen kommer att ta upp till granskning det tillstånd som Miljööverdomstolen utfärdat för avverkningen.
Som en sann naturvän kan jag förstå demonstranternas tankar om förstörelse av 'oersättliga' naturvärden. Som tillskyndare av ett välordnat demokratiskt politiskt system i samhället kan jag samtidigt inte acceptera att 'gatans parlament' sätter sig över beslut som fattats av detta system. Det är inte i längden rimligt att det är Greenpeace och andra liknande organisationer som ska utöva en självpåtagen vetorätt. Då kan den fullbordade anarkin bli nästa steg i utvecklingen!

Inga kommentarer: