lördag 15 maj 2010

Mera politisk förvillelse

Årets första långresa med husbilen är nu på gång. Vi startade på onsdagen, trots dåliga prognoser, i hyfsat bra väder och med vinden i ryggen. Efter ett lunchstopp vid Marieberg i Örebro fortsatte vi till Tåkern för övernattning och fågelskådning. Nästa dag åkte vi till Gränna på "turistvägen" och sedan på E4-an till Örkeljunga och till sist på småvägar genom Skåne till Krankesjön för ny övernattning och ny fågelskådning. Inget av ställena bjöd på några särskilda sensationer ur fågelvärlden, men en stor flock nyanlända svalor vid Tåkern var ganska imponerande.
Gårdagen använde vi sedan för lite sight-seeing i sydöstra Skåne för att slutligen landa på sydkusten för ett besök hos min syster och svåger. Vädret har tyvärr inte varit helt "på vår sida" utan har bjudit på en del regn från och till.

Under resans gång har vi uppfattat att den gröna komponenten (mp) i den oppositionella rödgröna röran också har partikongress. Mänskligt att döma börjar den gröna färgen, likt den hos en skrämd kameleont, att övergå i rött. Fotfolkets krav på 35-timmarsvecka i arbetslivet och språkrörets idé om "entreprenörsvecka" kan sammanfattas i att de vill arbeta mindre och bidragsförsörja allt flera. Det häpnadsväckande argumentet är att det skulle vara miljövänligt att folk fick mindre pengar och därmed kunde konsumera mindre. Precis som kommunisterna förra veckan har miljömupparna missat hur minskande tillväxt i ekonomin håller på att göra Europa till världens fattighus - ett lysande tillfälle för kineserna att börja att på allvar köpa upp oss. Efter dessa två partiers manifestationer ringer varningsklockorna högljutt för vad som kan bli resultatet om det skulle råka bli ett regeringsskifte efter nästa riksdagsval. Detta tycks också valmanskåren börja förstå eftersom den senaste mätningarna aviserat kraftigt ökade sympatier för den nuvarande regeringsalliansen. Låt oss tro att det är denna riktning som ska gälla i fortsättningen!

Inga kommentarer: