onsdag 19 maj 2010

Åter från södern

Så räcker tiden äntligen till för att sammanfatta senaste veckans upplevelser under vår resa till Skåne. När vi kommit hem igår blev det till att först av allt köra igång gräsklipparen för en nödvändig ansning av gräsmattan. Därefter var det dags att starta datorn, bara för att finna 68 olästa e-mail som strömmat till under en vecka. Vid en sådan här samlad anblick undrar man ju om all kommunikation verkligen är nödvändig.
Förutom all hantering av post, såväl elektronisk som fysisk, har vi idag bakat frallor och två sorters limpor för att sedan besöka östra köpcentret för att komplettera matförrådet. Under eftermiddagen har jag städat gårdsplanen och förberett husbilen för nästa resa, medan hustrun tog en promenad i närområdet för några mindre inköp.

Vid detta besök i Skåne fick vi uppleva hur vädergudarna kan spela spratt med människorna. Våren i Skåne ska vara mild och vacker! Nu var den istället ihållande kall, blöt och blåsig. En tröst i bedrövelsen var det generösa värdskap vi möttes av hos min syster och svåger, som gav oss en trevlig samvaro under några dagar.
När vi på hemresan lämnat Skåne började vädret efter hand bli bättre och när vi kommit till vår övernattning vid Tåkern, kunde man faktiskt gå ut på fågelskådning utan att behöva använda vinterkläder. När vi igår på hemvägen sedan tog en paus vid Julita gård, möttes vi av nästan tropisk värme. Detta bekräftade vad som tidigare sagts om sommarvärme i Mellansverige och + 28 grader i Tornedalen. Vädergudarna hade alltså helt sonika vänt upp och ner på landet.
En bestående minnesbild av resan, utöver det vanliga var det när vi på vägen genom sörmlandsskogarna mötte en flock av åtta stycken sikahjortar. Deras skygghet gjorde dock mötet ganska kortvarigt.
Nu kan vi i alla fall, sittande här i 22-gradig solvärme och med lite åska vid horisonten, börja planera för nästa reseprojekt och hoppas att vi då bättre skött våra offer till väderguden - en resa blir ändå alltid trevligare när solen skiner!

Inga kommentarer: