torsdag 27 maj 2010

Dåliga men också goda nyheter

De två senaste dagarna har bjudit på typiskt svenskt sommarväder med stackmoln och någon liten regnskur då och då, men också en hel del riktigt varm sol emellanåt. Vi har varit mest här hemma och ägnat oss åt vardagssysslor och trädgårdsskötsel. Igår tog vi också en tur till östra köpcentret för att veckohandla och idag tog jag cykeln till stan för besök på biblioteket och hos tandläkaren. Det senare gällde en kontroll, som dessvärre inte föll bra ut - min inflammerade tand har inte blivit bra och ytterligare åtgärder behövs. Det kommer säkert att skapa ny sveda i plånboken.

Bättre nyheter blev vi serverade på eftermiddagen när det meddelas att man lyckats täta oljeläckan efter den havererade riggen i Mexikanska golfen. Läckan, som orsakat den värsta miljökatastrofen i USA efter Exxon Valdez grundstötning utanför Alaska 1989. Samtidigt meddelades det att katastrofen drabbat Louisiana långt värre än befarat - hela 16 mil av Louisianas kust har drabbats och sträckan som påverkas är mer än dubbelt så lång som man tidigare trott och längre än grannstaterna Alabamas och Mississippis sammanlagda kustlinje. Det kommer att dröja många år innan spåren efter detta har städats undan.
Men det kom också dåliga nyheter när vi fick veta att den undre världen gjort nya insatser då tre beväpnade banditer mitt på dagen rånade auktionsfirman Bukowskis i centrala Stockholm. De fick med sig smycket värderade till 12 miljoner kronor, som var i stort sett hela smyckeavdelningen vid en kommande kvalitetsauktion. Troligen var det internationella förmågor som var i farten, något som vi börjat få allt för mycket av i vårt land!

Nu ska vi i alla fall avsluta dagen med att åka till observatoriebygget i Åkesta och hjälpa till med grusläggning av entréplanen till de nya byggnaderna.

Inga kommentarer: