onsdag 4 mars 2009

Våren närmar sig

Igår morse hade det under natten skapats ett nytt tillfälle till snöröjning. Efter mycket slit med blötsnön kunde man sedan notera att temperaturen steg och en kraftig dagsmeja satte igång. Man frågade sig då om det kanske hade gått lika bra utan slitet på morgonen. Under dagen var det sedan de vanliga sysslorna på hemmaplan som gällde med undantag för en promenad på några kilometer i närområdet.
Även idag, nu i nästan vårlikt väder, gick vi en runda till affären för småinköp och senare på eftermiddagen tog hustrun en vända till när jag avverkade veckans pass i slöjdgruppen. Ett nytt projekt idag blev en träskulptur kallad "vänskapssymbol" och är ett kultföremål för Australiens aboriginer. Denna bör kunna ge sysselsättning några gånger framöver.

Vi ser nu att vårtecknen börja komma och djurlivet ökar takten. Idag rapporterades att den första tranan kommit till Hornborgasjön och runt huset märker man tydligt att småfåglarna blir allt mera aktiva.
På tal om djur passerade alldeles nyss en rådjursfamilj (en bock och två rågetter) utanför på gatan och även de börjar väl få vårkänslor.

Vårkänslor verkar också den den nye S-riksdagsmannen Jan Emanuel Johansson (f d Robinson-Janne), som efterträder Per Nuder, ha fått då han försökte hyra ut sitt sommarhus på Gotland för 140 000 kr per månad. Men han har "tränat" tidigare med att försöka hyra ut sin lägenhet i centrala Stockholm för 10 000 kr i veckan. Han blygs inte heller när han säger att det inte är förbjudet att försöka och går det inte så går det inte. En av hans riksdagskollegor är dock av en annan uppfattning och kallar det hela för "ett skoskav för partiet".
Man kan ju undra om inte Per Albin och Tage vänder sig i graven när de ser vad deras nutida kollegor har för sig. Det kunde ju ha räckt med att den tidigare arbetarsonen Göran numera är godsägare och tar till vara alla de skatteförmåner (S)-folket alltid brukar tillskriva de förkättrade kapitalisterna!

Inga kommentarer: