onsdag 18 mars 2009

Bröllopsbesvär

Ännu ett par soliga dagar har vi förunnats och vårtecknen börjar så sakteliga att komma mera på allvar. Vi har varit ute och rört på oss båda dagarna och idag valde vi en promenad på Björnö.
Igår hade vår energiprogramgrupp ett möte för att förbereda vår uppvaktning hos (m)s gruppledare i Riksdagen, som också är sammanhållande för den nationell programgruppen. Vi hade ett bra möte och tycker att vi har bra argument att tillföra hans arbete. Idag var det åter dags för träslöjd och där fortsatte jag på arbetet med den aboriginska kultfiguren.

Nu har det börjat en pajkastningsdebatt angående vem som ska betala för kronprinsessans bröllop nästa år. Det är trist att en sådan, internationellt intresseväckande händelse, ska ockuperas av antiroyalister med tunnelseende. Man vet inte om ska skratta eller gråta?!
Statsministern har i ett uttalande svårt att förstå kritiken mot att staten ska vara med och bekosta kronprinsessans bröllop.
"Det är en liten kostnad jämfört med de enorma intäkter det ger", säger han. Han har också svårt att förstå de paralleller som folk drar till sitt eget bröllop. "En del av dessa insändarhänvisningar till hur det var när folk gifte sig kanske inte riktigt går att jämställa med det som nu väntar. Det är ju statschefer från stora delar av världen som kommer att bli inbjudna av landet Sverige" säger han.
Jag kan bara hålla med - näringlivet har ju också bedömt värdet av händelsen till miljardklassen och för de miljoner bröllopet kommer att kosta får man inte mycket PR via den vanliga konsultvägen!

Inga kommentarer: