måndag 2 mars 2009

"Uppe i smöret"

Gårdagen blev som brukligt sedan många år en trevlig anblick av årets Vasalopp - TV-fåtöljen är den i särklass bästa publikplatsen för detta arrengemang. Det är alltid lika fantastiskt att se denna människoflod som starten uppvisar och sedan alltid lika spännande att se hur olika åkare disponerar sina krafter i världens största skidtävling. Äntligen blev det dessutom svenska framgångar i en vintersport. De båda skidande ishockeyspelarna lyckades åtminstone ta sig till Mångsbodarna.
På eftermiddagen tog vi sedan en tur till Surahammar för se den nya utställningen på Stenhuset. Även denna gång var det konstnär, nu dock en kvinnlig sådan, med ryska anor, som visade upp ett antal hyfsat bra oljemålningar, men också några intressanta ikonmålningar.
Idag var det dags för våra egna målarambitioner att blomma ut i veckans pass på konstklubben. Jag fortsatt på den akryl jag påbörjade förra veckan och hustrun satsade idag på blomstermotiv i akvarell.

I dagens tidning kunde man läsa om den senaste trendsvängningen på födoområdet. GI-metodens häxjakt på "snabba kolhydrater" att folk börjat lämna light-produkterna och istället äta alltmera fett och dessutom det tidigare så förtalade mättade fettet. Det har gått så långt att både Milko och Skånemejerier har svårigheter att hinna leverera tillräckliga mängder till butikerna.
Jag konstaterar att vi därmed kanske slipper höra talas om problemen med "smörberget" ett tag åtminstone till nästa fantastiska trendbrott kommer. Själv har jag inget problem med detta eftersom jag intar en lagom medelvärdeskost som jämnar ut trenderna. Hoppas nu bara att inte Svensson fettar till sig för mycket. Fett innehåller ju många flera kalorier en kolhydrater och det gäller ju att hela tiden förbruka minst lika mycket som man stoppar i sig, vilket egentligen är det enda man behöver tänka på! Länge leve mjölkbönderna!

Inga kommentarer: