onsdag 11 mars 2009

Drabbad av kriminalitet

Idag firar bloggen ett litet jubileum med inlägg nr 200 - tänk vad det kan bli mycket utan att man tänker på det. Vädret har varit fortsatt uselt och gjort att våra motionspromenader torkat in till en vända till butiken för att handla mat.
Igår var det tid för ett nytt möte med Aktiespararnas lokala ledningsgrupp och diskusionerna där handlade om rutinmässig planläggning av verksamheten, men också om vår ekonomiska relation till Riksförbundet. Vi har på nytt fått för stark kassa och fått en del centrala medel frysta, vilket vi naturligtvis kommer att protestera emot. För övrigt rullar verksamheten på riktigt bra med välbesökta aktieträffar och en del andra intressanta aktiviteter.
Idag var det så dags för veckans pass i träslöjden. Det gick riktigt bra ända tills jag skulle åka hem då jag upptäckte att någon ljusskygg individ hade lagt beslag på min cykel och detta leder mig osökt till att betrakta dagens samhällsutveckling.

Västerås blir en allt mera otrygg stad. Rån, misshandel, stölder och skadegörelse rapporteras upprepade gånger dagligen. Riktigt påtagligt blir ju detta först när man blir personligen drabbad. Ordningsmakten och de rättsvårdande instanserna i samhället måste höja ambitionsnivån innan det blir allvar av med de medborgargarden som då och då antyds i lokalpressens insändare.
Situationen är naturligtvis inte unik för Västerås. Idag lämnades en utredning om Y-klassad kriminalitet (yrkeskriminella) som visade att denna är rikligast förekommande i västra Skåne, tätt följd av landet andra storstäder. Tyvärr kunde man också konstatera att över 70 procent av denna kategori hade utländsk härkomst. Detta faktum riskerar tveklöst att öka svårigheterna att göra Sverige till "ett mångkulturellt samhälle".
Det finns alltså många goda skäl till att börja städa i det mänskliga bottenträsket och det vore bra om detta kunde ske med lagliga medel innan det är för sent och andra krafter tar hand om saken!

Inga kommentarer: