fredag 27 mars 2009

Usla direktörer

Efter att ha kunnat sitta på en bänk vid Mälaren igår och sola i riktig vårvärme sitter vi idag inne hela dagen och tittar på ett grått snöglopp - men det är väl så det ska se ut vid den här årstiden. Vädret gav mig tillfälle att äntligen ta itu med återstående arbete från förra säsongen med vår digitala flora. Om några veckor är det ju dags att på nytt ge sig ut i naturen på kamerasafari och då är det ju bra om det gamla är avklarat.

På onsdagskvällen var jag på studiebesök, arragerat av Tekniska föreningen, på ABB Machine och besåg tillverkningen av stora elmotorer. Det var mycket intressant att få se hur teknisk utveckling kan ge allt mer avancerade maskiner och naturligtvis också roligt att se hur dagens verkstadsmiljö ser ut. Datorer och robotar är ju numera vanligare än arbetare av kött och blod.
Igår kväll var jag inbjuden till ett möte med Y´s men i Västerås för att informera om aktiesparande. Jag gör gärna en insats för folkbildningen på detta område och ett tiotal deltagare verkade nöjda med det de fick höra.

Tyvärr har den senaste tiden också bjudit på en ny förevisning från samhällets bakgård. Skolflickor har lockats med pengar och presenter. Sedan har de utsatts för grova sexuella övergrepp av män med maktpositioner i samhället. Sex män är sedan tidigare misstänkta medlemmar i sexligan. Huvudmannen, en 40-årig toppchef tros ha planerat övergreppen och varit den som försett de övriga männen med unga flickor och idag greps ytterligare en person som misstänkt i kopplerihärvan.
Den här sortens brottslighet får mig att med saknad tänka på den gamla kyrkstocken där fähundar kunde låsas fast till församligens åskådan och bespottning. Detta som "dig själver till straff och androm till varnagel". I dagens flummiga rättssamhälle finns det tyvärr säkert någon brännvinsadvokat som kan få dem helt friade.

Nu har marken därute hunnit bli helt vit och våren får backa en gång till, men det är väl bara att som vanligt gilla läget och hoppas på bättring.

Inga kommentarer: