söndag 22 mars 2009

Bandyfest

Vårens inträde är vacklande, men har än så länge lycktats stå emot utlovat snöfall under de två senaste dagarna, men nu syns små snöflingor utanför fönstret, så blommande snödroppar och krokusar får väl räkna med en nedkylning.
Vi har i alla fall tagit oss ut i omgivningarna. Igår åkte vi till Ängsö för att spana efter fåglar (det finns bl a havsörnar därute), men vi såg endast några gräsänder. Idag åkte vi istället till Rytterne och gick en promenad till det gamla anrika Fiholms gods. Senare idag ska jag åka till ett möte i Åkesta med styrelsen i VARF för att lägga upp programmet för vårens arbete med bygget av det nya observatoriet.

Igår kunde vi västeråsare glädja oss åt att SM-polakel i bandy äntligen åter kommit hem till Västerås. Finalen mot Edsbyn på Studenternas i Uppsala var en riktig "rysare". Edsbyn har haft den till låns i fem år, men VSK Bandy är Sveriges anrikaste bandyförening med numera 17 SM-guld genom åren. Med det är man "Mesta Mästare" och också ledare av bandyns maratontabell. I år var det 31:a gången för VSK i SM-finalen så man har vunnit mer än hälften.
Västerås har ju annars haft det ganska motigt i flera lagsporter de senaste åren och då kan man ju alltid hoppas att bandyvinsten sporrar andra klubbar till nya stordåd. Ett problem i dagens värld är ju att idrott på elitnivå blir allt dyrare att utöva och när pengar styr blir det inte alltid de sportsliga prestationerna som får avgöra klubbarnas resultat. Dessa idrottsmän är ju numera en handelsvara som hanteras i ett system av modern slavhandel. Den som lyckas skaka fram mest pengar kan då samla ihop de bästa atleterna. Detta måste kännas tungt för många hårt arbetande funktionärer som får se resultatet av sitt arbete försvinna till rikare klubbar. Men det är väl som alltid "bara att gilla läget" och ta nya tag.

Inga kommentarer: