lördag 31 maj 2008

Högsommaren fortsätter

Idag har vi varit hemma och själv har jag varit sysselsatt i trädgården med gräsklippning och omplantering av plantor.
Igår tog vi en kort endagstur med husbilen och tillbringade hela dagen vid Långholmens brygga på Ängsö. Detta är en vacker plats med ett fantastiskt fågelliv vid Mälaren.
Idag är det ju sista dagen i maj och vi vet ännu inte om det gamla värmerekordet för månaden utraderats, men här har högsommarväder rått med temperatur på 27 - 28 grader.

På den politiska fronten har det uppkommit något som är sensationellt i svensk politik. LO har angripit (m)-och (fp)-politiker i brev till deras grannar. Ett utskick från LO-facken till hushållen i Västerås har fått Västeråsbor att reagera. Utskicket vänder sig till riksdagsledamöterna Staffan Angers och Anita Berliners grannar. I brevet pekas dessa ut som personligen ansvariga för försämringar i sjukförsäkringen.
”Du som är granne till riksdagsledamot Staffan Anger (m) eller Anita Berliner (fp). Ledamoten tänker försämra din sjukförsäkring.” står det i brevet.
Många har hört av sig och tycker att brevet är osmakligt utformat.
Per-Inge Ahlbäck som är talesman för LO-facken i Västerås säger att det är en central kampanj som Västeråssektionen inte har blivit informerad om.

För min del ser det ut som att socialisterna nu börja bli desperata. Det regeringsförslag som nu läggs till riksdagen angående sjukförsäkringen har ju till främsta syfte att underlätta för långtidssjukskrivna att kunna återvända till ett arbete, Detta kan väl inte vara en försämring för de sjukskrivna. Alternativet blir ju att låsas fast i en usel sjukpension för lång tid!

Inga kommentarer: