onsdag 14 maj 2008

På besök i "Sveriges trädgård"

I söndags startade vi husbilen för årets första resa och styrde kosan söderut för ett besök hos hustruns bror och svägerska i Blekinge. Första etappen gick till Målilla där vi övernattade på ortens naturcamping. Där var det fortfarande högsommarväder, men sedan har omslaget varit markant och senaste natten var utetemperaturen som lägst under tre grader, där vi nu befinner oss i Hällaryd utanför Karlshamn.

Det är ändå njutbart att uppleva Sydsveriges vackra natur och igår gick vi tillsammans med vårt värdpar en lång promenad i Eriksbergs naturskyddsområde med vacker utsikt över skärgården.

Det är också trevligt att träffa våra släktingar och det är mycket att samtala om och många gamla minnen att uppliva. Dessutom ger husets fina katter en härlig känsla av tillgivenhet. Det syns tydligt vilket gott liv de lever och trivs med hos sin generösa husse och matte.

Blekingen är ett paradis, men ändå inte förskonat från samhällets avigsidor. När man är här kommer samtalet lätt in på den tragiska händelsen i Rödeby för några månader sedan då fadern i en trakaserad familj sköt en av sina plågoandar till döds och skadade en annan allvarligt. Myndigheternas nonchalans genom att inte i tid ta itu med det ungdomsgäng som plågade familjen resulterade i en katastrof. Efter det att tingsrätten nu frikänt fadern för straffansvar för det han gjort, med motivering om tillfällig sinnesförvirring, har vi ännu inte sätt slutet på historien. Domen kommer att överklagas.
Tyvärr är detta ett exempel av många, på att samhället inte i tid kan ta itu med missförhållande som till sist leder till en helt oacceptabel utveckling. Skärpning efterlyses!

Inga kommentarer: