söndag 4 maj 2008

Hårda tag på Österlen

Idag blev det arbete med husbilen - en skada på facket för gasolbehållare krävde en renovering. Det blev en ny botten som ger stadigt underlag för gasbehållarna. Under dagen blev det också tid för utplantering av egenodlade penséer och en del omplanteringar av andra växter. Tillsammans med grannen gjorde jag också en uppsnyggning kring trädgårdsboden.

I världspressen kunde man idag läsa att i Lövestad på Österlen greps en 60-årig man misstänkt för försök till mord sedan han knivskurit en 68-årig kvinna. Mannen och kvinnan är grannar och träffas ibland, men på söndagen började de bråka och slåss. Bråket slutade med att mannen knivhögg kvinnan i nacken och på framsidan av kroppen. Både mannen och kvinnan var påverkade av alkohol och eventuellt även av tabletter.

Det rör alltså på sig även i mina gamla hemtrakter, och på ett sätt som annars mest förknippas med storstäderna. Som oftast, var det även den här gången som spriten var drivmedel i affären. Tyvärr är ju våldstrenden på uppåtgående så det här är väl något man räkna med. Men trots allt brukar pendeln svänga åt båda hållen och man får aldrig ge upp hoppet om en förbättring.

Inga kommentarer: