fredag 6 maj 2016

Skvalp i den politiska ankdammen

Väderguden har nu antingen drabbats av ovanlig generositet eller gått vilse i sin kalender. Vi har för tillfället nämligen rent högsommarväder med utetemperatur väl över 20 grader och det är tänkt att fortsätta så en vecka framåt. Tyvärr har ju medaljen som vanligt en baksida och just nu rasar skogsbränder på flera håll i landet på grund av den torka som blivit följden.
I förrgår hade vi nöjet av ett besök av min syster och svåger som övernattade här på väg till sina anförvanter i Norrland. Under gårdagen tog vi vara på sommarvädret genom en liten utflykt till Mariefred, där vi bland annat tog en promenad i den natursköna parken med hjorthagen intill Gripsholms slott - ett 50-tal dovhjortar fanns att beskåda. Idag var det, trots värmen, dags för brödbak, som blev inledningen på den här dagen. Sedan var vi ute på en promenad i närområdet och passade då på att besöka en utställning av en av våra målarvänner på Club Artis samt inta en kebablunch på ett litet trevligt ställe i närheten, för att därefter åka iväg med husbilen för besiktning efter vinteravställningen - den klarade sig även den här gången utan anmärkning.

Utan anmärkning är däremot inte den svenska regeringskonstellationen just nu. Igår lämnade fru Sahlin (förhoppningsvis för sista gången) sina politiska uppdrag efter att förundersökning mot henne inletts om osant intygande och utnyttjande av osant intygande. Den andra stora kalamiteten är framtiden för Mp:s språkrör som kommer att avgöras under partiets kongress kommande vecka. Efter alla fadäser och tillkortakommanden är prognosen för dem minst sagt dyster och i senaste opinionsmätningen har sympatierna för partiet halkat ner farligt nära riksdagens spärrgräns på 4 %. Just nu är det definitivt inte någon önskeroll att vara landets statsminister. Förhoppningsvis har Löfven läst sin Bibel och upptäckt att "när skalkar lockar, så följ icke". Det kan vara värt att ta i beaktande vid en kommande regeringsombildning!

3 kommentarer:

Unknown sa...

Intressant! En synonym till skalka är dikta vilket borde innebära att en synonym till skalkarna är diktarna och diktarna stämmer ju väl med språkrörens stringenta sätt att formulera sig i debatten.

Detta lika glasklart som Mp i energi och andra frågor

Unknown sa...

Ett annat sätt att uttrycka problemet är att om Löfven hade lyckats skalka regeringens kommunikationskanaler bättre hade det varit lättare för Löfven att vara stadsminister

Tankar i tiden sa...

Arto gör en briljant analys, som dessvärre är tillämplig på flera delar av den svenska inrikespolitiken. Vi tycks just nu leva i förvirringens tid! Men i en demokrati får folket de politiker de förtjänar och det är bara att hoppas att oredan till sist kan avslutas på ett lyckosamt sätt!