tisdag 3 maj 2016

Det nya servicesamhället?

Majvädrets inledning ger oss en försmak av sommaren då temperaturen idag passerade 20-gradersstrecket. Det finns också hopp om en liknande fortsättning under den närmaste veckan. Gårdagen började tidigt då jag lämnade in husbilen för service, som kunde göras utan några överraskningar. Sedan var det dags för ett målarpass på Club Artis, där man av deltagarantalet kunde ana att vädret lockar en del till andra aktiviteter.
Idag startade vi med en tur till östra köpcentret för veckoinköp och sedan blev det mest arbete på hemmaplan även om hustrun dessutom kostade på sig en promenad i närområdet. Arbete här hemma bestod för min del av ogräsrensning och en genomgripande städning av trädgårdsboden medan hustrun förberedde husbilen och fyllde upp lagren med allt som behövs inför kommande expeditioner.

Uppfyllande av behov har, som det nu uppdagats, blivit en sidoverksamhet för Taxi Stockholm då tio av 14 förare 'guidar' dina kunder till kontakter med prostituerade i Stockholm. De står till tjänst med kvinnornas 'CV', aktuella priser och hur man undviker polisen. Bolagets VD är överraskad och förbannad. Extra pinsamt blir det förstås av att taxibolaget också har ett omfattande långtidsavtal om taxitjänster med Sveriges Riksdag. Där har nu, med all rätt, rests krav på att riksdagskansliet ska ta upp saken med bolaget och vidta erforderliga åtgärder, då det som nu förekommer närmast är att betrakta som koppleriverksamhet.
Man börjar snart undra om det fortfarande finns någon i detta land som inte på ett eller annat sätt faller i kriminalitetens fångstgropar. Ett annat exempel som belyser sådana farhågor refererades idag om högteknologiska metoder för att fuska på högskoleprovet, där provdeltagaren kan få svaren förmedlade trådlöst till en liten hörsnäcka i örat - pris 5 000 kr i förskott och ytterligare 95 000 kr efter godkänt prov. Det är uppenbarligen inte billigt att lysa med lånta fjädrar och fusket ger ju förvisso ingen hjälp till att göra de hägrande universitetsstudierna lyckosamma, snarare tvärtom! Vi väntar med stort intresse på att någon till sist sätter ner foten och börjar ta itu med alla dessa trista avarter i samhället.

Inga kommentarer: