tisdag 31 maj 2016

Räfst och rättarting

Vädermässigt har vi kunnat konstatera att månaden maj avslutades ungefär som den började. Idag kunde vi, på tröskeln till sommarperioden, notera dryga 30 plusgrader på utetermometern Det är något som vi nordbor inte är riktigt anpassade till och man känner också av kroppens protester så snart man försöker sätta igång någon fysisk aktivitet. Det kände vi inte minst när hustrun gick på en motionsrunda medan jag klippte gräsmattan. Dessförinnan hade vi hunnit med en tur till östra köpcentret för att veckohandla, men sedan har det mest blivit till att så stillsamt som möjligt försöka hålla sig i skuggan.
Igår hann vi med en garagestädning och åkte med en fullpackad bil till återbruket innan vi tog oss ut till Mälaren och gick en långpromenad längs stranden öster om stan.

Inom pamparnas förlovade land inträffade idag något som av en del kanske kan uppfattas som 'kränkande', då kongressen i fackförbundet Kommunal gick på revisorernas linje och nekade den avgående ordföranden Anneli Nordström och två andra styrelseledamöter ansvarsfrihet för det gångna verksamhetsåret. Det var i första hand inte pamparnas utsvävande leverne, utan den tygellösa restaurangverksamheten på Metropol Palais, som var orsaken. Den hade då spenderat drygt 100 miljoner kronor av medlemmarnas pengar. Förutom en moralisk knäpp på näsan för de utpekade öppnas nu vägen för förbundet att ställa ekonomiska skadeståndskrav på dem.
Man kan ju inte se detta som något annat än ett välgörande friskhetstecken mot det alltför ofta korrumperade pampväldet inom den fackliga rörelsen. Visserligen är en stor majoritet av fackliga funktionärer ärliga och strävsamma människor med fackets medlemmars bästa för ögonen, men tyvärr gäller som vanligt att makt korrumperar och tyvärr verkar det för många att vara allt för frestande att 'ta för sig' när man närmar sig maktens tinnar. Därför är det lovvärt och bra att rakryggade revisorer är beredda att sätta ner foten när någon tar ut svängarna för mycket!

Inga kommentarer: